skip to Main Content

Oferta Castanyada 2020

Vine a l’hotel BOLET CASA MODERNISTA des del 23 d’octubre fins 8 de novembre i celebra amb nosaltres la Castanyada.

A tots els nostres hostes, durant aquests dies, oferim un berenar que inclou castanyes, panellets, moniato al forn i una copeta de Mistela de la nostra pròpia elaboració.

Sabies que …?

Segons diuen alguns cronistes aquesta tradició de menjar castanyes, molt arrelada a tota Catalunya, es va iniciar durant la nit que va del dia de Tots Sants (1 de novembre) al Dia dels Morts (2 de novembre). Durant aquesta vetllada, els campaners de les esglésies no paraven de fer sonar les campanes per avisar els veïns de l’arribada del moment de pregar pels seus difunts. El gran cansament que produïa moure les rudimentàries estructures dels campanars durant tantes hores feia necessari poder reposar forces. Per això els campaners portaven castanyes, el fruit que més abundava en aquesta època de l’any, i alguna ampolla de vi dolç, per fer-les passar millor i, alhora, combatre el fred en els pocs moments de descans.

¿I els panellets?

Aquest costum està lligat a la benedicció de pans, que es dipositaven com ofrena a les tombes familiars en honor a la memòria dels avantpassats i també com a aliment en el viatge a l’altra vida. Aquests pans haurien estat substituïts amb el temps pels dolços panellets, elaborats amb ingredients que no es passen amb el temps i que, per tant, poden aguantar diversos dies mentre els difunts fan el seu camí cap a l’eternitat.

T’apuntes a la celebració?

A més … Si véns més d’una nit, a partir de la segona i per a totes les nits següents, et farem un descompte de 10% en el preu de l’hotel. I si et ve de gust visitar el nostre celler – també!

Back To Top
VALORACIONS
close slider

Voleu saber què n'opinen de nosaltres els nostres clients?

TripAdvisor